2013 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

VASARINIS KOKTEILIS



Šį kokteilį atradau neseniai, nors pirmąją Beatos Nicholson knygą turiu jau gana ilgą laiką. Šis receptas yra būtent iš ten. Negaliu juo nepasidalinti. 
Kaip Beata ir rašė, aš tegaliu pridurti, kad didžiausią vaidmenį čia atlieka šaldyti bananai. Būtent jų niekuo negalima pakeisti, o visus kitus ingredientus galima :) pvz. kefyrą pienu, o uogas naudoti bet kokias, kokias sugalvojate, šviežias ar šaldytas :) ar net bandyti eksperimentuoti su vaisiais :)

Taip pat šio kokteilio neįmanoma padaryti be kokteilinės ar virtuvinio kombaino, nes bananai būna labai kieti, o šie prietaisai su jais puikiai susidoroja. 

Reikia (4 stiklinėm):

  • 1 l kefyro
  • 2 dideli šaldyti bananai 
  • 200 g pasirinktų uogų (aš dariau su mėlynėmis, šviežiomis. Bet jei gaila šviežių uogų, dėkite šaldytas ir patys pasirinkite kokias norite)
  • 2 šaukštai cukraus (jei per rūgštu, dėkite dar!)
  • 1 šaukštas vanilinio cukraus
Eiga:
  1. Geriausia, iš vakaro bananus užšaldyti, kad kitą dieną galėtumėte mėgautis kokteiliu. Juos užšaldyti labai paprasta. Reikia nulupti žievę, įdėti į maišelį ir dėti į šaldiklį. Galite prieš tai supjaustyti, bet man patogiau pjaustyti juos užšalusius. O supjaustyti būtina, kad kombainas ar prietaisas neperdegtų ir greičiau bei geriau sutrintų visą masę. 
  2. Kietus lyg malka supjaustytus bananus, pasirinktas uogas, cukrų ir kefyrą dėti į kombainą ar kokteilinę ir plakti iki vientisos masės, kuomet viskas bus sutrinta. 
Kokteilis padės atsigaivinti karštą vasaros dieną bei leis palepinti save ir draugus ar šeimos narius! 

SU MEILE IR ŠYPSENA
AMELIA




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą